Zpracování italské kávy

Fáze procesu 

Výběr

proces_kava_02Výběr a nákup kávy sám obstarává GianLucaVenturelli. GianLuca osobně chutná všechny vzorky,  a často cestuje do zahraničí navštívit plantáže a producenty.

Doprava

proces_kava_05Jsme přímo odpovědní za každou fázi přepravy surovin do našich závodů. Některé odrůdy, jako například drahá JamaicaBlue Mountain, cestuje v malých dřevěných sudech, aby co nejlépe chránila své nezaměnitelné aroma.

Míchání

proces_kava_04Broušení je delikátní fáze a má velký význam pro konečný výsledek. Meleme kávu s nejlepšími mlýny na světě, které jsou k dispozici. Meleme kávu v nepřítomnosti kyslíku a při nízké teplotě, lehce a jemně.

Pražení

proces_kava_01Získáme výrobek nejvyšší kvality, který je také velmi zdravý: esenciální oleje a vůně jsou chráněny a fazole jsou v důsledku dobře vyvinuté a voňavé, s malou zbytkovou vlhkostí omezenou obsahem kofeinu.

Broušení

proces_kava_06Broušení je delikátní fáze a má velký význam pro konečný výsledek. Meleme kávu s nejlepšími mlýny na světě, které jsou k dispozici. Meleme kávu v nepřítomnosti kyslíku a při nízké teplotě, lehce a jemně.

Obal

Chcete-li zachovat vůně tak dlouho, jak je to možné, jsme zvláště opatrní na balení naši kávy, a to jak lusků, tak i  kávových zrn. Balení se provádí v ochproces_kava_03ranné atmosféře, s dusíkem vyhození do odstranění kyslíku a brání oxidaci. Tímto způsobem jsou vůně  zachovány a finální nápoj se může vždy pochlubit záviděníhodnou cremou. Zejména používání papírových lusků vždy zajišťuje, že úspěšné italské espresso je vyrobeno podle nejvyšších standardů, i když  to dělá někdo, kdo není odborník, mnoho a mnoho kilometrů od místa, kde byly pečené fazole.